Obecní knihovna


V knihovně si můžete vypůjčit jak beletrii pro dospělé, tak knížky pro děti, pohádky, naučnou literaturu pro mládež i dospělé. V nabídce jsou rovněž pěkné knížky o přírodě, o zvířatech, o vesmíru, různé kuchařky, knihy o hercích i několik titulů časopisů. Několikrát do roka se nakupují nové knihy a také se vyměňují z jiných knihoven. Půjčování knih se v naší knihovně neplatí, platí se pouze roční členský příspěvek: děti 20,- Kč a dospělí 40,- Kč. Pro všechny zájemce je k dispozici i internet zdarma. Každý čtenář je zapsán a vlastní čtenářský průkaz, k dnešnímu dni máme v naší knihovně 75 čtenářů a rádi přivítáme další nové zájemce

Místní knihovnu můžete navštívit každý pátek, otevřeno má v pravidelném čase od 17:00 do 19:00 hodin.

Marcela Procházková, místní knihovnice

************************************************************************************************************

Knihovna je umístěná v budově starého obecního úřadu poblíž sokolovny.

Místní knihovnicí je paní Marcela Procházková.

Knihovna má otevřeno každý pátek od 17:00 do19:00 hodin.

Od roku 2003 je zřizovatelem knihovny obec Žatčany (dříve patřila pod Okresní knihovnu Brno-venkov). Během prvního roku samostatné existence bylo do naší knihovny zakoupeno 195 nových knih a rozvinula se také spolupráce s knihovnou ve Šlapanicích, která nám knihy pravidelně půjčuje.

Nabídku knih v naší knihovně obohatil nákup 57 nových knih, z toho 41 pro dospělé a 16 pro děti, a také přispěl výměnný fond, který zapůjčil 252 krásných a zajímavých knih. Celkem knihovna nabízí 3154 knih, z toho 647 naučných a 2507 zábavných.  V knihovně je široký výběr časopisů a je zde možnost zdarma využívat internet.

"Knihy jsou lidem tím, čím perutě ptákům."
Ano, pozvedají nás. Dovolují nám prožívat stejné okamžiky s hlavním hrdinou, dostat se do dob dávno minulých a do míst na míle vzdálených, najít důležité informace či poznat život významných lidí.

Knihovní řád
Ceník poplatků a náhrad